Изградени са и контролно-пропускателни пунктове
Специализирана операция за противодействие на битовата престъпност, осигуряване на добър обществен ред, пътна безопасност, превенция на нарушенията на изборното законодателство и други незаконни деяния се провежда в Русенско, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Русе

В засилените контролни действия са включени екипи на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", икономическа и криминална полиция, както и екипи на жандармерията.

ОД на МВР-Русе

Мобилни групи извършват проверки в търговски обекти, игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент, както и други места, за които има данни за извършвана престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения.

ОД на МВР-Русе

Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове (КПП), на които се извършват проверки на преминаващи превозни средства с оглед нарушения на ЗДвП, противодействие на нелегалната миграция, превоз на незаконни товари и т.н.

ОД на МВР-Русе

Поредната акция на русенската областна дирекция се реализира в изпълнение на заповед на главния секретар на МВР във връзка с разпореждане на министъра на вътрешните работи за активни действия по един от основните приоритети на МВР - повишаване на сигурността в населените места, осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали и по-ефективно противодействие на престъпността.