Изградени са и 10 временни контролно-пропускателни пункта
Акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред се провежда в Пернишко, съобщиха от ОД на МВР.

ОД на МВР-Перник

В операцията са включени сили на "Криминална", "Икономическа" и "Охранителна полиция" при Областната дирекция и представители на дирекция „Жандармерия“. Изградени са и 10 временни контролно-пропускателни пункта, разположени на възлови места в региона.

Акция срещу купения вот в Сливенско: Иззеха списъци с имена и голяма сума пари (СНИМКИ/ВИДЕО)

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите и противозаконните отнемания на автомобили, противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими. 

ОД на МВР-Перник

Към 11:00 часа са проверени 27 моторни превозни средства и 31 души. Установен е 40-годишен перничанин, седнал зад волана след употреба на амфетамин и бензодиазепин.

ОД на МВР-Перник

Мъжът е задържан за до 24 часа. Водач на друг автомобил е с изтекъл годишен технически преглед. Задържан е и мъж, използвал платежен инструмент без съгласието на титуляра.