Продължава акция „Купен вот", предава NOVA.

В цялата страна започнаха специализирани полицейски операции срещу купуване на гласове, битовата престъпност и нелегалната миграция.

Спецакция се провежда и на територията на Софийска област. След проверка на РУ-Ихтиман с представители на БАБХ е установено съществуването на незаконна кланица, помещаваща се в преобразувани гаражни клетки в двора на частен имот.

Двама души са задържани за извършвана на незаконна лихварска дейност.

Мъж и жена са задържани за притежание на наркотични вещества на територията на РУ-Самоков.

В Бургас се провежда операция. Вече има 17 задържани, информират от ОДМВР - Бургас. Установени са предмети, обект на престъпна дейност. 

Претърсват се и се проверяват частни адреси, търговски обекти и други места, където се предполага, че се извършва някаква престъпна дейност, добави той.

В момента акцията се извършва на територията на квартал "Победа". Припомняме, че през януари на територията на Бургаско имаше десетки задържани при полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност.

В ход е специализирана операция и в Петрич. Към момента на територията на гр. Петрич са проверени 5 адреса и 56 автомобила. Задържани са 7 лица

Вътрешният министър Иван Демерджиев вече обяви, че полицията е в пълна готовност да противодейства на купения вот.
nova.bg/Галя Тенева, БТА/Агенция "Фокус"