Продължава акция „Купен вот". На различни места в страната текат специализирани полицейски операции срещу купуване на гласове и битовата престъпност.

Рано сутринта патрули блокираха всички входно-изходни пунктове на град Бяла СлатинаПроверките ще продължат през целия ден, посочва NOVA.

„Ще се извършва проверка на адреси и в хода на операцията, ако има нещо установено, ще се докладва на прокуратурата. Операцията ще продължи до почивните дни”, заяви старши инспектор Нанков.

27 души са задържани в резултат на проведената в Бургаски регион специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, миграционния натиск и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Образувани са 12 бързи производства и пет досъдебни производства.

Служителите от участък „Победа” при Първо Районно управление - Бургас са задържали три лица - две за притежание на наркотици, а в третото са открити тефтери с лични данни на лица, получавали заеми и стоки на версия. Служителите от Четвърто Районно управление - Бургас са задържали четирима - трима от тях, съпричастни към притежаване на наркотични вещества  (метамфетамин и марихуана) и един  - обявен за издирване за повдигане на обвинение.

Проверени са 877 МПС и 1314 лица, като са установени 16 лица, обявени за издирване. Извършени са проверки и на над десет адреса и 192 търговски обекти, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места.

В проверките се включиха служители на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия.

В квартал „Балабанца“ в Севлиево също се провежда специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, битовата престъпност и опазване на обществения ред, потвърдиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Габрово. В мероприятията участват и служители на Зоналното жандармерийско управление Плевен, уточниха от полицията. 

Полицейската операция се провежда на територията на цялата област Габрово и е част от акция на МВР в цялата страна. Заедно със служителите на МВР в операцията участват и проверяващи от Националната агенция за приходите, Държавното горско стопанство, Агенция „Митници“ и Българската агенция по безопасност на храните, посочиха още от пресцентъра на ОД на МВР.
nova.bg, БТА