Проверките продължават
Масови проверки в градовете и малките населени места в област Кърджали се извършват в специализирана операция, която е стартирала от полунощ, съобщиха от ОД на МВР.

80 полицаи от секторите за противодействие на криминалните и икономически престъпления, от Районните управления и от Зоналното жандармерийско управление участват в операцията.

ОД на МВР-Кърджали

Пет са изградените контролно-пропускателни пункта, четири от които на входовете и изходите на Кърджали и постоянно действащия на КПП “Чилик“. Полицаи от Районно управление-Момчилград са разкрили кражба на цистерна от землището на града.

Двама мъже - на 48 г. и 53 г., съпричастни по случая, са обявени за местно издирване. Цистерната, около 1300 кг, е открита разфасована в пункт за вторични суровини. 

Служители на Икономическа полиция са установили в Черноочене товарен автомобил, които превозвал дърва. При проверка на документите се оказало, че транспортираните кубически метри надхвърлят количеството в издаденото разрешително за добив.

Случая се обработва съвместно със служители на Държавното горско стопанство. В хода на операцията до настоящия момент е установен водач, шофирал след употреба на алкохол, чийто тест с техническо средство отчел 1,25 промила.

Полицейска акция в Бургаско: Има трима задържани (СНИМКИ/ВИДЕО)

На 55-годишния мъж е издаден талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. От началото на годината на територията на ОД на МВР са образувани 40 бързи и досъдебни производства за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества.

38 са случаите на неправоспособни водачи, установени за същия период, като в хода на специализирана операция е засечен 55-годишен, който е управлявал автомобил в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за правоуправление.

На територията на областта са проверени 206 моторни превозни средства, 247 души и 5 търговски обекта. Пет са съставените актове и 38 фиша.

Установен е автомобил със служебно прекратена регистрация заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“, като до момента тези случаи от началото на годината в областта са 65. Проверките продължават.