Специализирана операция срещу битовата престъпност, контрабандата на акцизни стоки, опазване на обществения ред, издирвани лица и престъпления, свързани с политическите права на гражданите се провежда от тази сутрин на територията на областта, съобщиха от полицията.

Това съобщи намиращият се на едно от местата на операцията директор на ОД на МВР-Хасково старши комисар Любомир Николов.

ОД на МВР-Хасково

Униформените ще проверяват и за извършители на кражби и грабежи, както и за такива разпространяващи наркотици в цялата област. Той уточни, че на територията на областта се извършват проверки в квартали, вилни зони, адреси и места, за които има сигнали за нерегламентирана престъпна дейност.

Спецакция на полицията в Пернишкo (СНИМКИ)

Целта на акцията е да не се допусне купуване и продаване на гласове“, допълни старши комисар Николов. В операцията участват сили на охранителна, криминална и икономическа полиция, подпомогнати от жандармеристи.

ОД на МВР-Хасково

Пътни полицаи ще извършват засилени проверки на хора и автомобили във връзка с нарушения по Закона за движение по пътищата за недопускане на пътни инциденти. До 10:00 часа са образувани две производства за държане на наркотици - едно бързо в Хасково и едно досъдебно Свиленград.

ОД на МВР-Хасково

В управлението в Димитровград е заведено досъдебно производство, при което са иззети близо 500 артикула на защитени марки. Проверени са 527 души и 359 моторни превозни средства.

Издирени са трима души и са задържани петима. Проверени са пет пункта за черни и цветни метали, три автоморги, две заложни къщи и 11 питейни заведения. Извършени са проверки на 62 търговски обекта.