Униформени са блокирали най-голямото село в Плевенско - Буковлък
Акция на полицията в Ботевград и Плевен.

Извършват се проверки за изборни нарушения във връзка с предстоящия парламентарен вот, съобщиха от МВР. Специализирана операция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред започна тази сутрин в Плевенско.

БТА

Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в града Мариана Цветкова. В акцията са включени сили на всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при областната дирекция и Зонално жандармерийско управление.

В акцията участват още служители на Държавното горско стопанство, Българската агенция за безопасност на храните, Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, Националната агенция за приходите и Регионалната здравна инспекция.


Акция в Стара Загора и Пазарджишко: Откриха списък с имена и суми срещу тях

На осем места в областта са извършени претърсвания. Акцията е за противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите, криминални престъпления, шофиране след употреба на алкохол и наркотици и други, съобщи пред журналисти комисар Валентин Георгиев, началник на отдел "Охранителна полиция" при Областната дирекция на МВР.

БТА

На някои от адресите, проверени до момента, са намерени откраднати вещи и наркотици. Задържани са четирима души. Едно от селата, в които се извършват проверки, е Буковлък.

Там се извършват претърсвания на три адреса. Полицейските действия ще продължат през целия ден. На различни места в областта са изградени контролно-пропускателни пунктове, на които се спират за проверки автомобили. Комисар Георгиев добави, че всички служители на ОД на МВР в Плевен са ангажирани с охраната на предстоящите избори. 

Тази сутрин МВР започна акция и в Ботевград. Полицията извършва проверки за изборни нарушения във връзка с предстоящия парламентарен вот, съобщиха от вътрешното ведомство. Вчера акции се проведоха в Силистра, Стара Загора и в столичния квартал „Факултета“.
Елина Кюркчиева/Константин Костов, БТА