Акция на полицията се провежда в Стара Загора и в Пазарджишко. Операцията е започнала в старозагорския квартал „Лозенец“, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Проверяват се заложни къщи и игрални зали, както и за допълнителни тайници в автомобилите. Последната такава акция беше в петък - 24 март, като тогава проверени бяха над 180 автомобила и над 220 граждани. 

Акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред се провежда на територията на Пазарджишка област. Това информира говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Спецакция срещу купения вот се провежда в Шуменско

Той уточни, че в магазин за хранителни стоки в Септември полицията е открила списък с имена на хора и суми срещу тях. На мястото е извършен оглед от дежурна група на полицейското управление.

"Извършват се проверки на територията на повечето общински центрове, като към момента екипите извършват дейности на територията на пазарджишкия квартал "Изток", велинградския квартал "Анезица", в кварталите  "Пирин" и "Луковица" в гр. Пещера, в селата Семчиново и Симеоновец , както и в градовете Септември и Панагюрище", каза още Стоянов.

Инспектират се търговски обекти, заложни къщи, питейни заведения, игрални зали и клубове. Правят се проверки на моторни превозни средства и лицата в тях.

В операцията участват служители от Областната дирекция на МВР в Пазарджик, районните управления в Пазарджик, Септември, Велинград, Пещера и Панагюрище, съвместно с екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.
Павлина Дудева/Николета Манджукова, БТА