/ БГНЕС
Общо десет души са задържани при извършената специализирана полицейска акция  в Пазарджишка област, съобщи говорителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов. 

Проверени са 1061 човека, 1074 моторни превозни средства, седем пункта за изкупуване на метални отпадъци, осем автоморги и сервизи, осем заложни къщи и 43 търговски обекта (павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения). За установени престъпления са образувани 16 досъдебни производства, като в тази връзка са задържани 10 човека за срок от 24 часа. Съставени са 77 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

Екипи от група "Криминална полиция" при РУ – Септември извършиха проверки в хранителни магазини, намиращи се на територията на град Септември и беловското село Мененкьово. В тях органите на реда откриха и иззеха списъци с имена на хора и парични суми срещу тях, уточни Стоянов. И на двете места са извършени огледи от дежурна група при Районното управление в Септември.

Задържани са собствениците и на двата обекта – жена на 67 години от Септември и мъж на 71-години от село Мененкьово. По случаите са образувани досъдебни производства.

Акция в Стара Загора и Пазарджишко: Откриха списък с имена и суми срещу тях
 
Екипи на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР – Пазарджик също се натъкнали на подобни списъци при проверка на магазин в Ракитово, който бил стопанисван от частна фирма. Задържан за срок от 24 часа е 39-годишният собственик на търговския обект. По случая е образувана преписка.

Полицейската операция е осъществена по разпореждане на главния секретар на МВР и е свързана с противодействието на престъпността и опазването на обществения ред. В нея участваха служители от структурите на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, а също така екипи от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.