/ БТА
БСП ще направи трети опит за разговор за съставяне на правителство. От партията ще се срещнат с „Има такъв народ“ (ИТН).

Корнелия Нинова получи третия проучвателен мандат. През уикенда БСП вече проведе преговори с "Изправи се БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ), а вчера от „Демократична България“ отказаха среща.

БСП продължава разговорите в опит за съставяне на кабинет с третия мандат

На срещата им с ИБГНИ Нинова заяви, че между 10 и 15 септември ще върнат мандата, ако не могат да го изпълнят и увери, че до момента са положили необходимите усилия в диалог с всички и благодарение на тях са успели да стигнат до писмена платформа за ангажименти на едно общо правителство на промяната. От "Изправи се БГ! Ние идваме" заявиха, че няма да подкрепят БСП за третия мандат.

Христо Иванов: Няма да отидем на среща с БСП

"Демократична България" отказаха да отидат на разговорите с БСП за третия мандат. Съпредседателят на ДБ Христо Иванов заяви, че тази среща няма предмет.

„При изначалната яснота, че мандат, даден на БСП, е обречен, и при реалността, че мнозинство няма, тази среща се превръща в предизборен пиар за г-жа Нинова”, добави той.

Нинова: Не можем да държим мандата твърде дълго

Иванов припомни, че е имало възможност чрез предварителни разговори преди държавният глава да връчи третият мандат да се предложи на президента готова формула, но именно на този етап е пропаднал третият мандат.

„Той просто се превърна в предизборен сценичен реквизит“, каза още Иванов.