/ IStock
Заразени с коронавирус мъже - на 74, 77 и 78 г., и жени на 49 и 65 г. от Шуменско, с придружаващи заболявания, са починали между 16 и 18 октомври. Това съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Новодиагностицирани с COVID-19 през изминалите три денонощия в областта са 76 души, след направени 93 PCR теста. Най-много са новите случаи на коронавирус в община Шумен - 57.

Изграждат лаборатории за PCR тестове в Търговище и в Шумен


В Единния информационен портал за COVID-19, на 18 октомври, с положителни проби за COVID-19 са регистрирани и три деца на 14, 16 и 18 г. от ПМГ "Нанчо Попович" в Шумен. На директора на учебното заведение е издадено предписание за предприемане на необходимите противоепидемични мерки.

Проф. Балтов: Това е тунингован в лаборатория вирус (ВИДЕО)


По информация на директора на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов, към момента 80 са пациентите с коронавирусна инфекция, настанени в болницата, и вече са изцяло заети СОVID-секторите в лечебното заведение.

Обичана учителка от Търговище почина от COVID-19, класът ѝ отказа да учи присъствено


На домашно лечение, с леки симптоми или без симптоми, са вече 244 жители на областта, а под карантина - 496 души.

Нови 22 случая на коронавирус в Шуменско

За област Шумен случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в Единния информационен портал, достигнаха 630 души, от които - 46 медицински работници. 294 от диагностицираните с коронавирус са излекувани, а починалите вече са 29, допълват от пресцентъра на областната администрация.