/ БГНЕС
15 пострадали при трагичния инцидент остават за лечение в четири столични болници
Петима от пострадалите в катастрофата край Своге са с опасност за живота
98615
Петима от пострадалите в катастрофата край Своге са с опасност за живота
  • Петима от пострадалите в катастрофата край Своге са с опасност за живота
15 пострадали при трагичния инцидент край Своге остават за лечение и наблюдение в четири столични болници. Петима от тях са с опасност за живота, а при двама състоянието е критично.
 
Шофьорът на катастрофиралия автобус ще се сдобие с обвинение

Двама души в „Пирогов” и 62-годишна жена в „Св. Анна” остават в много тежко състояние едно денонощие след тежкото произшествие. Към момента в „Пирогов” са настанени шестима души, на възраст между 52 и 74 години, информира зам.-директорът на болницата проф. Николай Габровски.

Ужасът край Своге в СНИМКИ

В „Пирогов” са 64-годишна жена с тежка гръдна травма, 72-годишна жена отново с тежка гръдна травма и със счупване на гръбначен стълб. Друга 74-годишна жена е с гръдна и черепно-мозъчна травми, като и трите са на изкуствена белодробна вентилация. В спешната болница са още 60-годишна жена със счупени ребра и гръбначен стълб, 71-годишна жена с тежко счупване на краката, както и 52-годишна пациентка с черепно-мозъчна и лицево-челюстна травма.

Други шестима пострадали са настанени в болница „Св. Анна”, допълни здравният министър Кирил Ананиев.

В болница „Св. Анна” остават още четири жени - на 52, 57, 62 и 66 години, които са в стабилно състояние и в съзнание. Подобно е състоянието и на 61-годишен мъж, който се лекува в болницата.

Прокуратурата ще разследва техническото състояние на автобуса и на пътната настилка

Двама пострадали, сред които 30-годишен мъж, остават за лечение във Военномедицинската академия. Младият мъж е в тежко, но стабилно състояние, с черепно-мозъчна травма, гръдна и шийна травма, фрактура на рамо и на лумбални прешлени. Пациентът е контактен, адекватен, и е настанен в реанимация. В болницата е и 62-годишна жена с множество контузии, но без счупвания. Тя е контактна, а състоянието й е стабилно.

Правят експертизи на пътя и мантинелите край автобусната катастрофа (ВИДЕО)

59-годишният шофьор на автобуса остава под наблюдение в болница „Царица Йоанна-ИСУЛ”. Той е в съзнание, с множество охлузвания и рани в областта на тялото и главата, както и с комоцио. Няма опасност за живота му.

Екипите на филиала за спешна помощ в Своге, заедно с дежурните от местната болница, са оказали помощ на десетима пострадали при инцидента пътници. След обработване всички пациенти са транспортирани до болниците в София.

ВСИЧКО ЗА КАТАСТРОФАТА ЧЕТЕТЕ ТУК 

16 души загинаха след като автобус с пътници, които били на екскурзия до манастира "Седемте престола", се преобърна в Искърското дефиле. В автобуса са пътували 33 души и шофьорът, десетки бяха ранените в различна степен. Според първоначалните информации автобусът се е движил с висока скорост, несъобразена с пътните условия към момента. По същото време в района е валял силен дъжд, беше потвърдено по-рано.

Близки на пострадалите могат да получат повече информация за състоянието им на телефон - 02/ 982 50 39.