/ БГНЕС
В Световрачене чакат напрегнати списък с имената на загиналите
98613
В Световрачене чакат напрегнати списък с имената на загиналите
  • В Световрачене чакат напрегнати списък с имената на загиналите
Почти денонощие след инцидента, в който загинаха 16 души, роднини на пътуващите в обърналия се автобус не знаят какво се е случило с близките им и дали са оцелели. Жителите на село Световрачене цял ден чакат информация от кметството, което все още е заключено. Близките на пътувалите в автобуса не могат да се свържат и с кметицата на селото Светла Николова. Местните разказват, че в Световрачене се носят слухове, но никой не знае каква е официалната информация за пострадалите и загиналите.

13-годишното дете, което загина при катастрофата край Своге, е било с баща си и баба си. Жителите на Световрачене твърдят, че и тримата са сред загиналите.

Една от жените в селото вчера е опитала да получи информация за своята леля. Първо са й казали, че името й е в списъка с имената на загиналите, а по-късно са й казали, че информацията не е сигурна.

13-годишно дете е сред загиналите в жестоката катастрофа

Световарачане
БГНЕС

Други роднини са обиколили част от болниците, в които са настанени пострадалите, но отново не са получили информация.
 
Местните очакват цял ден на сградата на кметството да бъдат залепени списъци с имената на загиналите, както и точно в коя болница е настанен всеки от пострадалите. Такава информация обаче в кметството няма и до момента.

МЗ даде подробни данни за състоянието на ранените

Световарачане
БГНЕС

Жена, загубила роднина пък разказа, че е получила актуална информация чак в 12 часа днес. Пред Дарик говори Емилия Колева: "Почина на мъжа ми сестра. Завели са я в Нови Искър и оттам не ми дават сведения. Тя често пътуваше на тези екскурзии, беше част от ансамбъла. Преди време тя държеше клуба. Тя никога нищо не ми казваше, отишла е на екскурзия. Впоследствие разбрах, че тя е починала. Абсолютно никой никаква информация не ни дава". По думите й не е имало проблеми и инциденти с фирмата "Мобилус - 5 ООД", собственост на която е катастрофиралият автобус.

Световарачане
БГНЕС


Министерството на вътрешните работи е отворило телефонна линия, на която близки на пострадалите могат да получат повече информация  - 02 982 50 39.