/ БГНЕС
Шофьорът на катастрофиралия край Своге автобус ще се сдобие с обвинение, съобщава бТВ, позовавайки се на свои източници. Най-вероятно той ще бъде обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице.

Прокуратурата ще разследва техническото състояние на автобуса и на пътната настилка

Григор Григоров, който е и собственик на фирмата, е настанен за лечение в ИСУЛ. 59-годипшният мъж е с охлузни рани и комоцио, няма опасност за живота му.

Именно сътресението на мозъка е причина разпита му от властите да бъде отложен.

Правят експертизи на пътя и мантинелите край автобусната катастрофа (ВИДЕО)

Източници от полицията споделят, че в първите минути след катастрофата мъжът търсил вина в себе си и споделил, че е изгубил управление над автобуса. Григоров е под постоянна полицейска охрана.
 

БГНЕС


ВСИЧКО ЗА КАТАСТРОФАТА ЧЕТЕТЕ ТУК 

16 души загинаха след като автобус с пътници, които били на екскурзия до манастира "Седемте престола", се преобърна в Искърското дефиле. В автобуса са пътували 33 души и шофьорът, десетки бяха ранените в различна степен. Произшествието стана в района между Лесков дол и Своге, около 17.00 ч. 13 души са загинали на място, а трима на път към болниците.
 
Според първоначалните информации автобусът се е движил с висока скорост, несъобразена с пътните условия към момента. По същото време в района е валял силен дъжд, беше потвърдено по-рано.