/ БГНЕС
Пътят, на който стана трагичната катастрофа край Своге, е бил ремонтиран през 2016 г. от фирма "Трейс". Това докладва на срещата при премиера регионалният министър Николай Нанков.
 
Ужасът край Своге в снимки

В последствие обаче било установено, че ремонтът е некачествен и започнала дълга кореспонденция за корекция на извършените дейност на пътя между Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и фирмата изпълнител.
 

БГНЕС


По информация на БНТ износващият пласт на асфалтовата покривка не е бил с нужната грапавост, за да се осигури добро сцепление на гумите на превозните средства.
 
Правят експертизи на пътя и мантинелите край автобусната катастрофа (ВИДЕО)

БГНЕС


Докладвано е за контрола, който е извършен от Министерството на вътрешните работи и върху участъка, на който стана катастрофата край Своге, и в по-широк периметър на пътните произшествия. Това съобщи след извънредното заседание в Министерския съвет вътрешният министър Валентин Радев.
 

Валентин Радев Ивайло Московски
БГНЕС

ВСИЧКО ЗА КАТАСТРОФАТА ЧЕТЕТЕ ТУК 

"Установихме, че там са правени доста предписания - 4 или 5 на брой. Уточнява се какви - към пътя към обстановката, към контролните органи. Част от тези предписания са взети предвид, други - не", поясни той.