/ БСП за България
Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира изказванията на премиера в оставка Бойко Борисов в профила си във Facebook.

"Г-н Борисов, всеки ден протакане ви осигурява още време да се окопаете във властта. Какво може и какво не може да казвам решава единствено БСП.

Борисов: Няма да има следващо правителство, независимо от резултата (ВИДЕО)

Въпреки че е един от най-значимите празници, премиерът в оставка Борисов продължи да раздава напътствия и да се меси в работата на други партии, в нашия случай на БСП.
 
 

Г-н Борисов, всеки ден протакане ви осигурява още време да се окопаете още във властта Какво може и какво не може да...

Posted by Корнелия Нинова on Monday, 3 May 2021


Борисов си позволи да каже: "Не може уважаемата госпожа Нинова да каже по-бързо да закриваме парламента, да връщат мандата, защото Борисов продължавал да управлява". Г- н Борисов,

1. Какво може и какво не може да казвам решава единствено моята партия, а не вие.

2. При обективната невъзможност да се състави ново правителство, всеки ден протакане осигурява време на вашето да раздадете още концесии, да изхарчите безконтролно последните пари в бюджета, да назначите за пет години напред верните си хора във второто и третото ниво на властта.

3. Не вие, а Конституцията казва какво следва в такива случаи. Вие достатъчно я потъпквахте 11 години, така че не ме изненадва какво говорите и сега. В настоящата ситуация е по-добре да има служебен кабинет, назначен от президента Радев, който да поеме отговорност за управлението на страната, отколкото оставане на вашето правителство в оставка.


И накрая, уважавайте повече хората и празниците", написа тя.