Премиерът в оставка Бойко Борисов обсъди в Банкя решенията на парламента с министрите Костадин Ангелов, Кирил Ананиев, Екатерина Захариева, Деница Сачева и Лъчезар Борисов.

Слави Трифонов: ГЕРБ, БСП и ДПС показаха защо ИТН трябваше да върне мандата

Борисов подчерта, че няма нещо, което повече да го интересува от добруването на хората и България да бъде силна държава.

Той критикува намеренията за закриване на КПКОНПИ, тъй като веднага ще последва изтегляне на запорирани милиарди левове. "Най-важните неща, които хората очакваха са мажоритарни избори и отпаднето на партийната субсидия. Не знам при какъв задкулисен диалог бяха свалени от дневния ред на парламента", коментира той.

Президентът връчи мандата на „Има такъв народ“, веднага го върнаха (ВИДЕО)

"Депутатът Трифонов обвини ГЕРБ в съглашателство с тези, с които той съглашателства вече месец
. Напомням му, че в парламентарната практика кворумът е задължение на управляващите", допълни Борисов.

"Не ги интересуват парламентарните избори - всичко е в помощ на Радев за президентските избори. Защото там има и опитни хора, които сега се наричат нови. Въвеждат неща за три дни", каза още той.

Борисов: Слави Трифонов носи цялата отговорност за провалените следващи избори

"Някой цели да няма правителство. Ние изведнъж вкарваме вълците при агнетата, защото всичките тези промени за дни и то за структури по препоръка на Европейската комисия - да ги ликвидират.

Приемаме, че са всезнаещи, но да накараш съдиите да се отчитат пред парламента е недопустимо. Ако приемем, че е на следващите избори ГЕРБ не са първи, а втори или трети и се обърна към Слави Трифонов с думите, че партиите на статуквото отново ще са в парламента и пак няма да може без тях.

Тогава пак ще излезем и ще кажем: "Не, не, пак правим избори", но през това време държавата ще лети по нанадолнището", категоричен е Борисов.

„Има такъв народ“ иска гласуване по пощата на следващите парламентарни избори

И зададе въпроси: Кои партии след това ще намерят компромис, за да направят правителство?. Накъде водят държавата с този инат - или аз да съм едноличен господар, или не участвам - няма такава политика в Европа", допълни той.

"И да спрат да спекулират, особено Радев, че някой трябва да му актуализира бюджета и да му даде празен чек с пари, за да отиде пак да купи "Грипени", подчерта Борисов. "Да си излъчат за пет дни правителство и да си направят каквото искат", каза още той.