"Уважаеми сънародници, днес се случиха две неща. Първо: “Има такъв народ” върна мандата за съставяне на правителство. И второ: ГЕРБ, БСП и ДПС показаха защо “Има такъв народ” трябваше да върне мандата". Така лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира връщането на мандата за съставяне на правителство на президента чрез пост във Фейсбук.

Президентът връчи мандата на „Има такъв народ“, веднага го върнаха (ВИДЕО)

По-рано днес президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на номинираната за министър-председател Антоанета Стефанова от "Има такъв народ", а тя веднага върна мандата.

Борисов: Слави Трифонов носи цялата отговорност за провалените следващи избори

Още в понеделник Слави Трифонов обяви, че мандатът ще бъде върнат. "Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост. Така че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор".