Премиерът в оставка Бойко Борисов посети Семинарията навръх Великден.

Борисов: Радев ни каза да работим, а подопечните му партии ни наложиха мораториум (ВИДЕО)

„На конгрес имаме решение, че ГЕРБ коалиция с БСП няма да прави
, така че уважаемата Нинова да не ни вкарва в обръщение и реторика, като знае, че е невъзможно да се прави коалиция с нас“, заяви той.

БСП се отказва от третия мандат

„Един месец в оставка. Нарочно се мотаят, за да свършат мръсната работа на Радев. Да има собствена ЦИК и като кандидат-президент - той да прави изборите. Нарочно ни държат, въпреки че са ни уволнили", коментира Борисов.

Радев: Надявам се социалистите да опитат да съставят кабинет на демократичната алтернатива

"Ние сме уволнени, но в същото време казват, че Борисов продължава да управлява. Началникът отгоре хубаво го е казал: Прости им Господи, те не знаят какво правят“, допълни той.

Президентът издаде указ за новия Изборен кодекс

Борисов обвини българските политици и държавни мъже, че все още не са взели отношение по шпионските скандали с Русия. "Крещящо е мълчанието на кандидат-президента Румен Радев, депутата Трифонов и евроатлантиците Христо Иванов и Атанас Атанасов за решението на Русия да забрани влизането на своя територия на 8 граждани на ЕС - сред които председателят на ЕП Давид Сасоли и зам.-председателят на ЕК Вера Йоурова.

Кремъл: Русия няма да остави без отговор провокативните действия на Чехия и България

Продължаваме да чакаме позицията на Радев и Трифонов и за шпионския скандал в Чехия. Вече сме виждали, че двамата могат да действат светкавично, когато пожелаят. Пример са промените в ИК за една нощ и обнародването им още на следващата сутрин.

Решението на руските власти директно засяга ЕС и е абсолютно неоснователно. В такива моменти трябва да бъдем солидарни с нашите партньори, а не да мълчим", категоричен бе той.

Окончателно: Изцяло машинно гласуване в секциите с над 300 души

Борисов подчерта, че е доволен от направените ремонтни дейности по време на мандата. 

"В началото на управленския мандат отпуснахме 2,4 млн. лв. за укрепване, преустройство и основен ремонт на Софийската духовна семинария.
 
 

В началото на управленския мандат отпуснахме 2,4 милиона лева за укрепване, преустройство и основен ремонт на Софийската...

Posted by Boyko Borissov on Sunday, 2 May 2021


Помогнахме с близо половин милион лева и за реставрация на стенописите на храм „Св. Йоан Рилски“ в духовното училище. През последните години за ремонт и строителство на православни храмове сме осигурили близо 50 млн. лв.", допълни той.