/ БТА
ГЕРБ настоява за достатъчно време между двете четения на промените в Изборния кодекс, за да могат групите да изработят добре позициите си. Това коментира пред журналисти председателят на ПГ ГЕРБ Десислава Атанасова по повод съкратения срок между двете четения.

Според предложената днес проектопрограма за работа на депутатите, която не беше приета, промените влизаха в пленарната зала на второ гласуване тази седмица.

Депутатите не приеха програма за работата на парламента и заседанието беше закрито

Настояваме да има достатъчно време, за да може парламентарните групи да имат позиция по текстовете и всяка да я защитава на следващото заседание, коментира Атанасова. Трябва да направим опит утре НС да заседава, това зависи от волята на групите, допълни тя.

Считаме, че решенията, които взема НС, не трябва да затрудняват българските граждани и чак тогава да се мисли за политиците, категорична е Атанасова във връзка с някои от предложенията за промени в ИК. 

Машинно гласуване на следващите избори, ще има и видеонаблюдение (ВИДЕО)

В доклада на комисията по правни въпроси има взаимно изключващи се предложения, които нито технически, нито правно могат да бъдат осъществени, обясни тя.
БТА