/ БГНЕС
Според социалистите оставката на чиновничка от Министерство на културата само замита следите
Червената опозиция в парламента отново поиска оставката на министъра на културата Боил Банов заради скандала отпреди месеци "Ало, Банов съм", свързан с изграждането на Ларгото.

В началото на годината от БСП обвиниха, че Министерството на културата е опростило 700 000 лв. на фирми-строители на етапи от Ларгото като неустойка за забавено изпълнение.

Рашидов: Забавянето на Ларгото е заради правителството на Орешарски

Днес социлиастите упрекнаха, че от министерството на културата са изпуснали сроковете за обжалване по делото срещу изпълнителя на забавения ремонт на античния комплекс.

Боил Банов: Изнудван съм от схемаджии от малка организирана престъпна група

От министерството на кулутрата пък вчера съобщиха, че директорът на дирекция „Правнонормативна дейност и обществени поръчки“ Татяна Цветанова е подала молба за напускане с оглед на резултатите по съдебния иск към фирмата изпълнител на строителните дейности на Ларгото.

"Спомняте ли си скандала "Ало, Банов съм". Тогава основното оправдание на министъра беше, че министерството води дело и вероятно ще го спечели. Вчера видяхме как точно води дело Министерството на културата. Министерството е изтървало сроковете за обжалване, в резултат на което българският данъкоплатец безвъзвратно губи 700 000 лева. Това действие показва, че това, което извадихме като информация, е вярно", настоя соцдепутатът Александър Симов.

Елена Йончева пусна аудиозапис срещу министъра на културата Боил Банов

Той заяви още, че да се носи отговорност от "юристка на незначителен пост", е замазване на следите.

"Отговорността при такава афера трябва да се понесе единствено с оставката на Боил Банов. Призоваваме и Бойко Борисов да поиска неговата оставка моментално, след като виждаме, че Банов няма мъжеството и морала сам да се оттегли от поста си", отсече Симов.
 

БСП Александър Симов
DarikNews.bg