Вежди Рашидов
Вежди Рашидов / БГНЕС, архив
Рашидов: Забавянето на Ларгото е заради правителството на Орешарски
100503
Рашидов: Забавянето на Ларгото е заради правителството на Орешарски
  • Рашидов: Забавянето на Ларгото е заради правителството на Орешарски
Бившият министър на културата Вежди Рашидов е знаел, че има забавяне на срока за изпълнение на Ларгото. Това призна в кулоарите на парламента Рашидов и допълни, че за забавянето е виновно правителството на Пламен Орешарски.
 
Забавянето на Ларгото е заради правителството на Орешарски, тъй като по това време обектът е стоял цяла година в найлон и така се е стигнало до забавяне с 33 дни. Тогавашният културен министър обясни още, че е имало опасност да бъдат загубени към 3 млн. лв. европейски пари за последния етап.

Боил Банов: Изнудван съм от схемаджии от малка организирана престъпна група
 
"Вие давате ли си сметка, че това означава да бръкна в касата на министерството и от без туй малкия бюджет да търся 3 млн. да покрия загубата на европейски пари. Търсихме всички възножности, дори болен спрях лечението си, пристигнах в София, първата ми работа от летището беше това пусто Ларго. Казвам "пусто", защото може би и то ми помогна малко да се разболея. И когато видях, че ще се забави, разговаряхме с хората дали можем тихо и спокойно да изпълним срока, за да не изгубим пари. Целият проблем е в тези 33 дни, за което е виновно правителството на Орешарски", коментира Рашидов.
 
Във връзка с това той коментира и бившия служител на министерството Ангел Ангелов, за когото Боил Банов твърди, че е предоставил записите на Елена Йончева: "Помолих го да освободи тази служба заради хигиената и да не се натоварва. На всичкото отгоре заради Ангелов направих четири проверки, три вътрешни и една европейска, че всичко е наред с норвежката програма".

Елена Йончева чака покана от прокуратурата, за да предаде документи
 
Рашидов допълни, че уважава Елена Йончева и преди дори били добри приятели с нея. Малко по-късно в кулоарите на парламента Йончева отказа да отговаря на въпроси, но заяви, че е готова да предаде в прокуратурата всички документи, с които разполага: "Чакам от прокуратурата да се свържат с мен и аз ще й предоставя цялата информация, с която разполагам".  
 
Вчера след изнесените записи прокуратурата се самосезира по случая.

Всички новини по темата можете да прочетете тук