/ ThinkStock/Getty Images
Американската хотелска верига "Мариот" (Marriott) проявява интерес към два обекта по българското Черноморие. Един от тях е във Варненско, а другият – по южното крайбрежие. Това обяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова. По думите й обаче е още рано за по-конкретна информация. 

Една от най-големите международни вериги вече изгражда свой хотел в София, припомни министърът на туризма.

През 2020 г.: Роботи ще ни сервират закуска в хотела

Интересът от страна на чужденците към 4- и 5-звездните хотели по родното Черноморие е много голям и те са резервирани на над 90 % за предстоящото лято. За месеците юли и август пък вече няма свободни места. 

В момента се забелязва изключително засилен инвеститорски интерес към България и в момента се изграждат четири  5-звездни комплекси по цялото Черноморие. Един от тях е в „Златни пясъци”, съвместно с големия туроператор "ТУИ груп" (TUI group).   

Френски туристи превзеха Варна

С промените в Закона за туризма за хотелиери и ресторантьори ще бъде въведен доброволен етикет за качество. Притежателите на новия етикет за качество в туризма ще имат привилегия при сътрудничеството с държавните институции, която ще се изразява в доста по-бързо административно обслужване, посочи министър Ангелкова.   

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК