Радан Кънев: Аз съм най-разпознаваемият десен политик след Борисов
Радан Кънев: Аз съм най-разпознаваемият десен политик след Борисов / DarikNews.bg, архив
Радан Кънев: Аз съм най-разпознаваемият десен политик след Борисов
91749
Радан Кънев: Аз съм най-разпознаваемият десен политик след Борисов
  • Радан Кънев: Аз съм най-разпознаваемият десен политик след Борисов

Народните представители от ДСБ ще обсъдят с колегите си от Гражданския съвет да напуснат парламентарната група на Реформаторския блок, ако се постигне сделка между ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и „Атака“ за съставяне на правителство в този парламент. Това обяви във Варна лидерът на ДСБ Радан Кънев.

ДСБ няма да подкрепи такова „трикаджийско“ правителство, което отдалечава страната от целта за Нова българска република, категоричен е той.

„Ако ГЕРБ, Реформаторският блок, Патриотичният фронт, „Атака“ и партията на Бареков искат да продължат да управляват, да излязат и да кажат. Естествено е най-голямата партия – ГЕРБ, да си понесе отговорността да си излъчи премиера и министрите. Ако са се отказали от властта, най-сетне да се фиксира дата за предсрочни избори и да отиваме на избори, което ние смятаме за разумното решение“, коментира политикът.

Според него отговорността за този мандат трябва да бъде изцяло на партиите, които показват, че „за тях властта е над всичко“.

С резолюция Изпълнителният съвет на ДСБ е приел още да започне организационно обединение около ценностите и целите на Договора за Нова българска държава и за противопоставяне на националната и местните мафии и политическия произвол, добави Радан Кънев. Той посочи още, че партията приветства влизането в политиката на хора като Христо Иванов, Мануела Малеева и Кристиан Таков.

Радан Кънев определи себе си като „най-разпознаваемия десен политик в България след Бойко Борисов“.

„А Бойко Борисов – спорно колко е десен, е част от миналото на българската политика. Големият въпрос е какво идва след него. Ще допуснем ли след него да дойдат БСП, да дойдат ДПС и популистки формации, или ще успеем да развием истинска дясна политика в България след края на фалшивата ера „Борисов“, каза още Кънев.