Кои са лицата в партията на Христо Иванов?
Кои са лицата в партията на Христо Иванов? / снимка: БГНЕС
Кои са лицата в партията на Христо Иванов?
91812
Кои са лицата в партията на Христо Иванов?
  • Кои са лицата в партията на Христо Иванов?

Бившият правосъден министър Христо Иванов представи Учредителната декларация на партия Движение „Да, България". Движението има амбицията да се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори. А целта, която си поставя, е максимално широк антикорупционен фронт, който да обединява не само политически партии и лица, но и граждански структури.

В списъка с членове на Инициативния комитет за учредяване на политическа партия Движение "Да, България" присъстват юристи, икономисти, IT специалисти, хора на изкуството и лица от „Протестна мрежа".

Вижте членовете на Инициативния комитет за учредяване на ПП "Движение да България"

По никакъв начин няма да убеждаваме никого, че не сме партия на една или друга активна гражданска група", обясни Христо Иванов: „Тази партия е партия на осъзнаването в тези граждански среди, включително „Протестна мрежа", но не само. Факт е, че без пренасянето на тези битки и каузи на парламентарен терен, ние не бихме могли да постигнем истинската промяна, която целим - това е скъсването с корупционния модел".

Вижте членовете на Инициативния комитет за учредяване на ПП "Движение да България"

Макар и все още нерегистрирана, новата партия има и друга цел.

„Имаме амбиция да се регистрираме и да участваме в изборите", подчерта Иванов.

И бившият правосъден министър Христо Иванов ще прави партия

На въпрос какви ще бъдат отношенията на новата формация с ДСБ, Христо Иванов обясни: „Имаме отношения, които на този етап бих могъл да нарека приятелски. Свързва ни страшно много общо взаимодействие и общ опит, конкретни лица".

Радан Кънев за новия проект: Едрият и медийният бизнес нямат място в политиката

Запитан дали е възможно обединение на двете десни формации, той отговори: „Общ десен проект не е нещото, което аз мога да коментирам - пълното му название е Общ десен проект на Радан Кънев, трябва да питате него. Вярното е само половината - това е нов проект".

Учредителното събрание на Движение „Да България" се предвижда за началото на януари.

Кои са лицата в партията на Христо Иванов
netinfo