Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов / Дарик Варна
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се срамува, когато го питат каква е заплата на българския войник. Този коментар той направи пред личния състав на Щаба на военноморските сили във Варна, където награди военнослужещите, участвали в спасяването на пилотите от падналия в Черно море хеликоптер „Пантер”. 

Екипажът на „Дръзки“ разкри подробности за инцидента с падналия хеликоптер

„В трудните времена, в които живеем, и при недоимъка в армията да служиш във въоръжените сили е героизъм. В армията служат хора с дух и не заради заплатата, а за каузата да защитават България. Лесно е да служиш в армия, в която има добро заплащане, модерна техника и всичко е като по филмите. В тези армии на наши партньори и конкуренти служат хора може би предимно заради финансовото заплащане. Героизъм обаче е да служиш в армия, в която десетилетия наред проблемите са пренебрегвани и след толкова реформи накрая се замисляме дали те бяха необходими и не попречиха ли на боеспособността”, заяви Каракачанов.

Изписват пилотите от падналия „Пантер”, те бързат да се върнат в строя

След инцидента с падналия „Пантер”  министърът призова да не се обръща внимание на „умниците, които бързат да хвърлят кал върху армията”.