/ Дарик - Сливен
С пълен военен церемониал загиналият пилот на хеликоптер Георги Анастасов бе изпратен в последния му път. Последно сбогом в родния му град Ямбол с него си взеха близки, приятели и целият военен елит -  министърът на отбраната Красимир Каракачанов, висши офицери и военнослужещи от трите вида въоръжени сили.

"Още в първия ден при инцидента се обадих на бащата на загиналия пилот и изразих своите съболезнования към семейството", заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.  Разследването на инцидента, при който на 9 юни вертолет Пантер падна в Черно море, ще продължи 30 дни. „Макар че някои от нещата вече са свършени, но нека назначената комисия, Военна полиция и Военноморският флот си свършат работата. Дали е човешка или техническа грешка, ще кажат специалистите", категоричен бе Красимир Каракачанов. „Определено, не може да се говори за технически причини или още по-малко за лоша подготовка на пилота. Георги Анастасов бе един от най- добре подготвените пилоти на хеликоптери в България. Машината е била в изправност, но по време на подобни действия се случва всичко. Нека специалистите да кажат какво е“, заяви Каракачанов.

Той изрази своето уважение и преклонение към българските военни. На българските военни, които продължават да служат в армията, въпреки тежките условия и недоимък, мога само да изразя своето уважение и преклонение, каза министърът. Каракачанов категорично заяви, че всички български войници са много по-добре подготвени от тези на много от нашите партньори. Нека да продължат да носят гордо службата, защото имаме нужда от тях, допълни той.