/ Дарик Варна
Пилотите, които пострадаха при падането на вертолета „Пантер” в Черно море, са в добро състояние и до дни ще бъдат изписани. Това заяви във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който посети в болницата ранените капитани  Павел Симеонов и Анатоли Апостолов. 

„Шегуват се и бързат да си ходят. Това, което ми направи добро впечатление, е че момчетата искат да се върнат в строя”, сподели Каракачанов, според когото причината за инцидента не е в летателната машина. В морската столица той награди 14 военнослужещи, участвали в спасителната операция.   
 

Дарик Варна

„Когато стане подобен инцидент, вината се хвърля върху военните. Истината е, че спасителният екип си е изпълнил задачата и благодарение на него днес бях в болницата, а не на друго място”. 

Каракачанов се срамува от заплатата на българския войник

Каракачанов даде за пример водолаза ст. лейтенант Димитър Бахчеванов, който с риск за собствения си живот скача във водата сред разпилените отломки и разлетия керосин и успява да извади заклещения в хеликоптера Георги Анастасов.
 

съ. лейт. Димитър Бахчеванов беше награден от министъра на отбраната Красимир Каракачанов
Дарик Варна

„Ако видите ст. лейтенант Бахчеванов с цивилно облекло на улицата, едва ли ще предположите с какво се занимава и каква му е професията. Този млад мъж с риск за живота си спаси двама свои другари.  Разбрах, че има терзания, защото не е успял да помогне и на третия си колега, но така е в такива ситуации”. 

Командирът на Военноморските контраадмирал Митко Петев допълни, че всички участници в спасителната акция по изваждането на пилотите са изпълнили не само дълга си към родината, но и към бойните си другари, като не са ги оставили в беда.