/ Агенция по заетостта
Мобилните екипи ще раздават информационни брошури, оказващи как хората могат да се предпазят от разпространението на заразата
От 18 март Община Стара Загора ще сформира мобилни екипи, в които ще има представители на Общинска полиция, Инспекторат и ОД на МВР.

Заради коронавируса: Променя се разписанието на няколко тролейбусни линии в Стара Загора

Решението бе взето на заседание на Общинския оперативен щаб, след като станаха ясни последните препоръки, дадени от Националния оперативен щаб за превенция на разпространението на COVID-19.

Старозагорци вече ползват общинската услуга за доставка на храни и лекарства (СНИМКИ)

Мобилните екипи ще обхождат Централния пазар, всички паркове и детски площадки, междублоковите пространства и хипермаркетите. Ще бъдат посетени и 29 големи предприятия, намиращи се на територията на общината.

Кметът Живко Тодоров обяви нова социална услуга и телефон за доброволци

Представителите на Общинска полиция, Инспекторат и ОД на МВР ще следят за спазване на отстоянието от 2 метра между гражданите и ще призовават възрастните хора, които попадат в най-уязвимата група от населението, да ограничат своите излизания и контакти.

Организират доставка на храни и лекарства за възрастни хора в Стара Загора

Предстои провеждане на срещи и с ръководствата на хипермаркетите и големите предприятия. По време на тях ще бъдат обяснени възможностите за засилване на контрола и спазването на правилата за чакане на опашка пред магазините за хранителни продукти и други стоки, както и изискванията за превенция по време на планови почивки на служителите.

Детска млечна кухня в Стара Загора продължава да работи

Мобилните екипи ще раздават информационни брошури, оказващи как хората могат да се предпазят от разпространението на заразата.