/ Община Стара Загора
На тел. 0885/ 38-223-3 всеки работен ден от 9:00 до 17:00 ч. могат да се обаждат самотноживеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни, за да им се доставят необходимите храни и лекарства
По инициатива на кмета Живко Тодоров Община Стара Загора организира доставка по домовете на лекарства, храни и продукти от първа необходимост за нуждаещите се.

Кметът Живко Тодоров обяви нова социална услуга и телефон за доброволци

На тел.: 0885/ 38-223-3 всеки работен ден от 9:00 до 17:00 часа могат да се обаждат самотноживеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни, за да им се доставят необходимите храни и лекарства.

Община Стара Загора

Доставките се изпълняват до 16:00 часа от служителите от Социален патронаж към Общината, които са със специални униформи. Вече има старозагорци, които се възползват от услугата.

Организират доставка на храни и лекарства за възрастни хора в Стара Загора

От Общината припомнят, че след като подадат заявка, нуждаещите се трябва да предоставят на служителите списък с хранителни продукти или рецепта за лекарствата, както и средства за закупуването им.

Община Стара Загора

При доставката служителите предоставят касова бележка. Не се приемат заявки за пазаруване по промоции на големите търговски вериги, купува се от близки магазини. Заради различните запитвания от Общината уточняват, че услугата ще се предоставя всеки работен ден и не е нужно да се дават списъци с храни за месец например.

Детска млечна кухня в Стара Загора продължава да работи

Хората от селата пък, ще трябва да се свържат с кмета или кметския наместник за доставките.
От понеделник Диетичният стол разшири дейността си и доставя обща храна при предварително заявено желание на трудноподвижни и самотни старозагорци, които са в много затруднено положение.

Община Стара Загора

Храната се приготвя от Диетичния стол и се доставя в съдове за еднократна употреба. Стойността на менюто е около 3 лв. Заявката се прави ден за ден и се заплаща в момента на доставка от заявителя.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Постъпваме отговорно към хората и тяхното здраве

Телефонът, който ще използват желаещите е 0885/ 36-30-77, Атанаска Ангелова
. От днес се разпространяват и листовки със съвети за предпазване от корона вирус, дарени от общинския съветник Петър Желязков от „Движение нашият град“.

Старозагорският омбудсман с допълнителна електронна поща за удобство на гражданите

Служителите в Административните бюра ще ги оставят в жилищните блокове и обществените сгради.