/ Община Стара Загора
Ежедневна дезинфекция на обществените места се извършва в града
"Ежедневно под карантина на територията на община Стара Загора се поставят между 30 и 50 души". Това съобщи секретарят на Общината Делян Иванов, който обобщи данните пред общинските съветници по време на днешното заседание на местния парламент.

Ежедневни проверки за посещение на паркове и градинки се извършват в Стара Загора

От думите му стана ясно, че с наложени карантинни мерки има хора както в града, така и в шест села, както и че вече има образувани две досъдебни производства за нарушаване на мярката. 

Община Стара Загора

„Бяха създадени мобилни екипи, които помагат на нуждаещи се възрастните хора - трудноподвижни, самотноживеещи, със  закупуване на храни и лекарства. Това се извършва и във всички старозагорски села, като за това отговарят кметовете и кметските наместници”, обобщи Иванов.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Към момента няма регистриран болен от COVID-19 старозагорец

Секретарят отговори на въпроси свързани със спазване на правилата в старозагорския квартал „Лозенец”
като обясни, че се извършва пълна дезинфекция на жилищния район.

Контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на Стара Загора

Създадена е организация за обеззаразяване още на пешеходната зона и тротоарите във всички квартали, както и при спирките на обществения транспорт. До момента има записани над 60 доброволци, които да се включат в помощ при нужда.

Кметът Живко Тодоров обяви нова социална услуга и телефон за доброволци

Иванов бе категоричен, че са извършени проверки и са проведени разговори с ръководството на 29 от големите предприятия на територията на Стара Загора и са  им съставени предупредителни протоколи за спазване на мерките за биологична сигурност. От думите му стана ясно още, че всички работодатели са обезпечили придвижването на работници от дома до работното им място.

Организират доставка на храни и лекарства за възрастни хора в Стара Загора

На заседанието на Общинският съвет, гост бе и областният управител Гергана Микова. Тя представи пред старейшините актуална информация, обобщавайки че към момента има осигурени 283 болнични легла и 37 - интензивни легла, които могат да се използват за по-тежки случаи на заразени с коронавирус.

Дарителска сметка за борба с коронавируса разкри Община Стара Загора

„Има възможност и за създаване на полева болница с 250 легла”
, допълни Микова, както и че до броени дни се очаква голяма доставка на предпазни материали за работещите на първа линия медици в УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович”.

Потвърдиха три случая на COVID-19 в лабораторията на Университетската болница в Стара Загора

"Имаме над 30 доброволци, студенти последен курс от специалност "Медицина" и техни преподаватели, една част от тях вече работят в Инфекциозна клиника в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" и в болницата, там където се налага"
,съобщи Микова.

Прокуратурата проверява предлагането на бързите тестове за COVID-19

Със заповед на кмета Живко Тодоров, считано от 27 март до второ нареждане, се удължава срокът на въведените противоепидемични мерки на територията на Община Стара Загора.