/ Министерския съвет
Националният оперативен щаб ще обсъди нови мерки във връзка с разпространението на коронавируса. Това са декларации за движение в градовете. Въпрос на време е такава декларация да бъде въведена, каза председателят на щаба Венцислав Мутафчийски. 

"Когато се обяви, че ще има контролно пътуване от град до град, ни попитаха какви са следващите мерки. Следващите мерки са хората да се движат с такава декларация и в града и това най-вероятно ще е следващата мярка, която вече е обмислена и е въпрос на време да бъде въведена". Това съобщи началникът на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг, даван всеки ден.

Смекчиха режима за пътуване между населените места
 
 

 

Публикувахте от Новините на NOVA в Неделя, 29 март 2020 г.

Новите регистрирани случаи днес са 8, всички те са от София. В столицата установените лица са 214. Общият брой в страната е 346 души с положителни проби за коронавирус. Направени са повече от 7 000 проби досега. На болнично лечение са 125 души, 14 души са оздравели, а 13 са в интензивен сектор - интубирани. Средната възраст на починалите е 66 години. Това са последните данни, които оповести Мутафчийски за ситуацията у нас.

Глоба от 5 хил. лв. за разходка в София по време на извънредното положение (ВИДЕО)

"Смърните случаи са 8. След брифинга сутринта стана ясно, че е починала жена на 51 години в Благоевград", добави той.