Роднини на мистериозно починала жена, подозират че е станала трета жертва на убийците от Негован. Цветанка Стоянчева е била на 85 години. Тя е живеела в столичния квартал „Гео Милев”. Стоянчева е държала у дома 70 000 евро от продадена земя. Апартаментът, в който е живеела, е бил продаден на Петър Петров от Радомир, а пълномощник е бил Пламен Шлапашки, съобщи NOVA.

Съдът остави в ареста обвинените за убийството край Негован

„Майка ми почина на 17-ти септември 2018 г. На 7-ми септември ми се обадиха от 1-во Районно управление и ми казаха, че майка ми е паднала между някакви коли. На място е отишла полиция. Закарали са я в болница. Там ми казаха, че майка ми е с инсулт в реанимация. Няколко дни лекарите се бореха за живота й, след това тя почина”. Това разказа пред NOVA дъщерята на починалата жена - Валентина Зашева. По думите й Цветанка Стоянчева е изтеглила парите от продадената земя, тъй като не е имала доверие в банките.

Експерт: Хората, които стават насилници, са преживявали насилие (ВИДЕО)

В апартамента е живеела с една от дъщерите си, която страда от деменция. „Майка ми също имаше здравословни проблеми. Нямаше ориентир, понякога не знаеше къде се намира и не можеше да познава хора”, каза Зашева.

„Опитахме се да платим тока на апартамента и така разбрахме, че всъщност той е продадена на 27-ми юни 2018 година”, разказа още дъщерята на починалата.

Етикетът на бидоните издал извършителите на двойното убийство

Моята майка се запознава с Пламен Шлапашки посредством моята голяма сестра Мая. Двамата са били колеги в Техническия университет. Мая работи там като чистачка. Споменала е, че имат нужда от боядисване и го наемат като бояджия, за да ремонтира жилището на майка. Постепенно той се внедрява между тях, изпълнява им разни дребни поръчки и изведнъж парите изчезват от апартамента. В последствие се оказа и че апартаментът е продаден”, каза още Зашева.

Криминалист за случая "Негован": Престъплението е извършено професионално

„Подадохме жалба своевременно, за това че евентуално има извършена имотна измама. Заведена е полицейска проверка, образувано е досъдебно производство, в момента случая се разследва. Оказа се, че бабата, която е починала е опълномощила трето лице да продава жилището на който той намери за добре. Именно това е направил той. Завели сме гражданско дело, с което оспорваме сделките, тъй като жената не е била добре здравословно”, заяви адвокат Виктор Димитров.

Полицията проверява за още жертви на извършителите на двойното убийство

По думите му близките на мистериозно загиналата възрастна жена искат ексхумацията й, за да се установят факти и обстоятелства, които имат значение за това дали е имало някакви вещества в кръвта й.
nova.bg