/ iStock/Getty Images
От МВР ги следили 6 дни, върнали се да почистят кръвта с белина
Двама мъже, заподозрени за двойното убийство край Негован, са арестувани днес на обяд, това информира на извънреден брифинг тази вечер заместник главният прокурор Иван Гешев.
 

НА ЖИВО: Извънреден брифинг с подробности за двойното убийство в Негован. Повече по темата вижте тук: https://bit.ly/2Hw5hMn

Публикувахте от Новините на NOVA в Сряда, 28 август 2019 г.

Той уточни, че са разкрити, благодарение на оперативни данни, предоставени от лица, сътрудници на службите. Стана ясно, че убийствата са извършени в апартамент в София в кв. "Иван Вазов" преди около 2 месеца.

Жертвите са били убити с два пистолета със заглушител, а след това са разчленени в апартамента. След което извършителите са пренесли телата през града и са ги захвърлили край Негован, където преди около 10 дни бяха намерени от местен рибар. Установено е и МПС-то, с което са пренесени телата.

Заподозрените са се върнали на местопрестъплението, за да почистят кръвта с белина, но въпреки това са оставили достатъчно годни доказателства за разследващите.

МВР пусна снимки от двойното убийство в Негован

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов уточни, че първо са стигнали до евентуалните извършители и после са разбрали кои са жертвите. Той добави, че малко по-рано са разкрили друго подобно убийство с разчленено тяло във Варна.

"Аз съм потресен, такова зверско убийство не помня да е извършвано по този начин", заяви заместник главният прокурор Иван Гешев. По думите му това говори за сериозни личностни деформации на извършителите.
 
Треньор по борба е една от жертвите от Негован?

Към момента за тях се знае, че са на 39 и 44 години. Единият от тях е криминално проявен. Досега полицията е свързвала името му с кражби на коли. Той е лежал в затвора.

От МВР ги следили в продължение на 6 дни. Заподозрените са арестувани извън Софийска област. По информация на NOVA са задържани в село Джурово, Община Правец. Умишлено са били задържани в малко населено място, за да не се застрашава животът на други хора, защото се смята, че заподозрените са много опасни. Те са с мярка за задържане за 24 часа.

Разплита се убийството край Негован, дъщерята на жертвата разпознала снимките на МВР

Вече е ясна самоличността на двете жертви, открити край софийското село Негован преди 10 дни. По непотвърдена информация това са бившият треньор по борба Йордан Атанасов, а второто тяло най-вероятно е на жена на име Марияна.

По-рано от МВР съобщиха, че телата са на мъж на около 70 и жена на около 50 години.

МВР, пресцентър

Към този момент е ясно, че мотивът за жестокото убийство е користен. Най-вероятно скъпи вещи и пари са причината за убийството.

МВР, пресцентър

Предполагаемите убийци познавал жертвите си година и половина преди престъплението. Задържаните са се занимавали с ремонти, така се срещнали с мъжа и жената, които ползвали услугите им.

МВР търси информация за двойното убийство в Негован

Със съдебна заповед са претърсени 11 обекта. Един от тях е на територията на Технически университет. Там са били скрити двата пистолета, които криминалистите са открили след претърсване на мястото. Задържаните са имали договорни отношения за техническа поддръжка с учебното заведение. Единият от тях е бил в помещение, което се смята, че е работилницата им на територията на университета, където са държали инструментите си.

МВР, пресцентър

От МВР са търсили информация в пощенски клонове и банки, за да открият пенсионери, които не са взимали пенсиите си. Това обаче не помогнало да установят самоличността на загиналите. Дъщерята на жертвите, която живее в чужбина и видяла разпространените снимки, се е свързала със своя позната, която е сигнализирала в полицията.

пресцентър, МВР

Утре прокуратурата ще преценява как да продължи разследването след анализ на доказателствата.