/ iStock/Getty Images
Установиха самоличността на убитите мъж и жена, намерени край Негован
102191
Установиха самоличността на убитите мъж и жена, намерени край Негован
  • Установиха самоличността на убитите мъж и жена, намерени край Негован
Вече е ясна самоличността на двете жертви, открити край софийското село Негован преди 10 дни.

Треньор по борба е една от жертвите от Негован?

По непотвърдена информация това са бившият треньор по борба Йордан Атанасов и жената, с която е живеел на семейни начала.

Криминалист: Случаят „Негован” няма свой аналог в историята на България


Преди малко повече от седмица телата им бяха открити разчленени в близост до езерото край село Негован. Първоначалните експертизи показаха, че телата са на мъж и жена, като и двете жертви са били застреляни.

МВР, пресцентър

От МВР разпространиха снимки на открити дрехи и предмети от местопрестъплението с молба всеки, който има информация за тях да сигнализира в полицията. По неофициална информация вече има и двама заподозрени за убийството, които са задържани и отведени за разпит.

Полицията публикува нови снимки, свързани с жестокото убийство в Негован

Човешки останки бяха открити от жител на село Негован близо до езерото край селото преди около 10 дни. При първоначалния полицейски оглед бяха открити останки и от второ тяло. Впоследствие МВР съобщи, че телата са на мъж на около 70 и жена на около 50 години.

МВР, пресцентър

От полицията разпространиха и снимки на открити дрехи край езерото, както и на ключове от кола. По информация на полицията жертвите са имали автомобил с марка „Пежо” или „Рено” и са били стопани на бяло куче.

МВР, пресцентър

Не е окончателна информацията, че една от жертвите е бившият треньор по борба Йордан Атанасов. Той е живял и работил дълги години в чужбина. Бил е треньор в Саудитска Арабия, а през 2001 г. името му беше забъркано в скандал с националния тим по борба на Нигерия, на който тогава Атанасов беше треньор. Според местната федерация той и помощникът му направили безсмислено пътуване до София с двама борци, което погълнало около 10 хил. долара държавни пари.

Възрастни мъж и жена са убитите край Негован

По непотвърдена информация дъщерята на Атанасов също живее в Нигерия и е разпознала дрехите от разпространените от полицията снимки в интернет, след което е сигнализирала в полицията.

Откриха мумифициран труп на мъж в необитаема къща във видинско село

Другото открито тяло край Негован най-вероятно е на жена на име Марияна, с която Атанасов е живеел на семейни начала на столичния булевард „Витоша”. По непотвърдена информация и двамата са били застреляни в главата преди около 2 месеца. Техни съседи потвърждават, че не са виждали скоро двойката и че действително двамата са били стопани на бяло куче.

Намериха още човешки останки край Негован

По информация на Дарик по случая има задържани двама заподозрени, които в момента са на разпит в полицията. От МВР обаче все още няма никаква официална информация.

За момента остават неясни и предполагаемите мотиви за двойното убийство.