Ясно е кои са жертвите от Негован. Разследващите са установили самоличността на мъжа и жената, чиито тела бяха намерени изхвърлени в язовира до селото. Има и задържани.

Убитите са семейство, което е живяло на столичния булевард "Витоша". По информация на NOVA, мъжът е 75-годишният бивш треньор по борба Йордан Атанасов, който дълги години е живял и работил в чужбина. Жената се казва Марияна, на 70 години, бивша учителка. 

Съседи потвърдиха, че не са виждали двойката повече от месец.

Мистерията около двойното убийство в Негован (ОБЗОР)

човешки останки край Негован
БГНЕС

Телата на убитите бяха намерени преди 10 дни от рибар. Полицията разпространи снимки на дрехите, с които са били облечени жертвите, надявайки се някой да успее да ги разпознае. След това бяха публикувани нови снимки на ключове от кола, намерени на мястото, а също стана ясно, че жертвите вероятно са имали бяло куче. 

Негован
МВР, пресцентър

МВР пусна снимки от двойното убийство в Негован

На този етап полицията официално не дава никакви подробности по случая.

Работата на разследващите продължава.

Нови снимки, свързани с жестокото убийство в Негован

Атанасов е бил треньор в „Олимпийски надежди” и деца от Нигерия са идвали на лагери в България. Бившият треньор по борба има дъщеря, женена за нигериец, с когото имат и дете.

Приятели на Атанасов заявиха, че за последно са го виждали преди 3 месеца на погребение.

Освен това дъщеря им вчера е пристигнала в България, като е казала на нейна приятелка, че родителите й ги няма от около 40 дни.

Негован
пресцентър, МВР

Негован дрехи
МВР, пресцентър