След мистериозното двойно убийство край Негован, полицията отправи нов апел за помощ към гражданите. Органите на реда разпространиха снимки на дрехите, с които са били облечени жертвите и се надяват някой да успее да ги разпознае. Телата на жена и по-възрастен мъж бяха открити край язовира в селото в бидони и чували, посочва NOVA.
 
Остава мистерия кои са жертвите, които бяха намерени от рибар край язовира при Негован.
 
След като МВР обяви предполагаемата възраст на жена между 45 и 55 години и мъж между 65 и 75 години, сега със снимки на дрехите и с активността на гражданите, разследващите вярват, че ще бъде установена самоличността на телата.

МВР пусна снимки от двойното убийство в Негован

Негован дрехи
МВР, пресцентър

Негован дрехи
МВР, пресцентър

Дрехите, които бяха показани, са намерени в бидоните и чувалите заедно с частите от телата. Според полицаите, те могат да помогнат за идентифицирането на хората.

Негован дрехи
МВР, пресцентър

Негован дрехи
МВР, пресцентър

„Сложно е! Точно и поради тази причина имаме нужда от съдействие от страна на гражданите и факта, че до момента не сме установили самоличността на жертвите”, каза зам.-началникът на „Криминална полиция“ Димитър Кошов. 
 
Според криминалисти от дрехите може да се направи извод за нисък социален статус на собствениците им. Разследването върви бавно, защото до момента са подадени твърде малко сигнали, които не водят до конкретни следи.

МВР търси информация за двойното убийство в Негован

Негован дрехи
МВР, пресцентър

„Искам да призова гражданите да са по-активни, дори и да имат съмнение за техни изчезнали близки роднини. Назначени са различни по вид експертизи и се чака на някои от тях резултат, на някои от тях е излязъл резултатът”, каза още Кошов.

Негован дрехи
МВР, пресцентър

Негован
пресцентър, МВР

Обиколка в района на Негован установи, че няма изчезнали хора от близките села. Разпитани са всички живеещи наоколо.
 
Назначени са ДНК и други медицински експертизи. Разследващите се надяват след публикуваната нова информация да успеят да разкрият самоличността на жертвите.

Криминалист: Случаят „Негован” няма свой аналог в историята на България

Негован дрехи
МВР, пресцентър

nova.bg