Съдът остави в ареста обвинените за убийството на мъж и жена, чиито тела бяха открити край Негован. В съдебната зала стана ясно и как точно разследващите са стигнали до извършителите, и то преди да разберат кои са жертвите, информира NOVA.

Убийците на семейството, намерено край Негован, остават в ареста (СНИМКИ)

Етикетите на бидоните, в които били сложени разчленените тела на жертвите, издали нападателите. Именно от него полицаите разбрали, че бидоните се произвеждат в Румъния, открили вносителя, а оттам - и магазинът, в който се продават. От охранителните камери в търговския обект пък видели и колата, с която дошли купувачите. А от регистрационния номер стигнали до името на Пламен Шляпашки. Така след шестдневно наблюдение на предполагаемите извършители се стигна до ареста. А заради жестокостта на убийството са назначени множество експертизи. Сред тях и психиатрична. Съдът определя убийството като дръзко и брутално.

Криминалист за случая "Негован": Престъплението е извършено професионално

Пред журналисти 44-годишният Георги Нанчев и 39-годишният Пламен Шляпашки запазиха пълно мълчание. В съдебната зала също бяха лаконични. Нанчев каза единствено, че съжалява. А Шляпашки: „Каквото и да кажа, знам, че съм виновен, затова няма какво да кажа”. И двамата обаче поискаха от съда да ги пусне под домашен арест.

Служебните  им защитници акцентираха върху факта, че двамата са си признали.

Разплита се убийството край Негован, дъщерята на жертвата разпознала снимките на МВР

„Решението да направят пълни самопризнания си е тяхно. Разказват едно към едно какво се е случило”, заяви Стефан Иванов, служебен адвокат на Пламен Шляпашки. „Изключително подробно, подредено”, допълва Анна Василева, адвокатка на Георги Нанчев.

 
nova.bg