/ БГНЕС
Софийски градски съд остави за постоянно в ареста задържаните мъже за предумишленото убийство на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна.

Гледат мярката на задържаните за убийството край Негован (СНИМКИ)

За жестокото убийство са задържани 39-годишният Пламен Шляпашки и 44-годишният Георги Нанчев. И двамата мъже са криминално проявени, Шляпашки дори е осъждан. Пред разследващите те са направили самопризнания за тежкото престъпление.

Криминалист за случая "Негован": Престъплението е извършено професионално


"Каквото и да кажа, знам, че съм виновен", каза Шляпашки, а Нанчев промълви, че съжалява", съобщи "24 часа".

Разплита се убийството край Негован, дъщерята на жертвата разпознала снимките на МВР

Обвиняемите обаче запазиха пълно мълчание в съда и не отговориха на нито един от журналистическите въпроси преди началото на съдебното заседание.

БГНЕС


Очаквано защитата им поиска по-лека мярка за неотклонение. Според адвокатите двамата обвиняеми са оказали пълно съдействие на органите на реда, което показва, че няма опасност да се укрият или да попречат на разследването. Защитниците признаха, че случаят е един от най-тежките в тяхната съдебна практика, но отказаха да коментират по същество заради следствената тайна.

Двамата са застреляли възрастното семейство в дома им в София, след което са укрили телата и са се върнали да прикрият следите на престъплението.

БГНЕС

Деянието е извършено предумишлено, като преди осъществяването му те са взели решение за начина и средствата за извършването му. Мотивът им е бил да придобият парични средства и бижута, собственост на жертвите.

Заловиха извършителите на двойното убийство край Негован (ВИДЕО)


След осъществяването му извършителите са разчленили телата, поставили в пластмасови бидони и найлонови чували и изхвърлили във водоем в землището на село Негован. Тленните останки на жертвите бяха открити дни по-късно случайно от граждани в близост до водоема.

БГНЕС


В съдебната зала стана ясно, че етикетите на бидоните, в които обвиняемите са транспортирали разчленените тела на жертвите, всъщност ги е издало. По тях разследващите са установили магазина, от който бидоните са закупени, а след разпити на собственика и продавачите е установена и датата. След прегледа на видеокамерите двамата обвиняеми са идентифицирани по регистрационните номера на джипа на Шляпашки, с който са дошли в магазина.

Борисов хвали пред ЕК криминалистите, разкрили двойното убийство край Негован

За двойното предумишлено убийство законът предвижда затвор до 20 години, „доживотен затвор“ или „доживотен затвор без замяна“.
БГНЕС