Полицията проверява дали няма още хора, които да са станали жертва на извършителите на двойното убийство на възрастно семейство от София, съобщи заместник-шефът на Главна дирекция Националната полиция ст. ком. Николай Хаджиев пред NOVA.

Съдът решава за извършителите на двойното убийство

Останките на мъжа и жената бяха намерени в бидони във водоем край Негован. Семейството беше убито с изстрели в главата. След това направилите пълни самопризнания Пламен Шляпашки и Георги Нанчев разчленили труповете в банята на жилището им в "Иван Вазов", натъпкали частите в бидони и ги изхвърлили край Негован.

Кучето им пък откарали и пуснали в района на Околовръстното шосе в София.

„Случаят Негован“: Първи обвинения за двойното убийство

На разследващите са били необходими около 10 дни, за да разплетат случая. По него работили около 70 служители на МВР след получаването на сигнала за откриването на останките на 17 август.

Няколко дни по-късно вече имало заподозрени и започнало тяхното наблюдение. То продължило шест дни преди ареста. През това време Шляпашки и Нанчев водели абсолютно нормален начин на живот – работели и се прибирали при семействата си. Двамата имат и деца, каза ст. ком. Николай Хаджиев. Междувременно полицията прави изключителен по обем анализ на данни за невзети пенсии и имотни сделки.

Нови снимки, свързани с жестокото убийство в Негован

В крайна сметка е доказано, че жестокото престъпление е извършено за пари. Убийците мислели, че жертвите държат в апартамента си парите от продажбата на жилище в кв. „Гоце Делчев”. Сделката била изповядана миналата година и получената от възрастните хора сума не бил малка, поясни зам.-шефът на полицията. Оказало се обаче, че парите не са в жилището, в което застреляните живеели. Затова арестуваните отмъкнали оттам само вещи на обща стойност 4000 – 5000 лева.
nova.bg