Квартали на София остават без топлоподаване заради ремонт, съобщиха от „Топлофикация София“ ЕАД.

Във връзка с необходимостта от извършване на неотложен ремонт от държавният системен оператор „Булгартрансгаз“ ЕАД на участък от газопреносната мрежа, считано от 8:00 часа на 10 октомври - неделя до 08:00 часа на 12 октомври - вторник, ще се преустанови временно подаването на природен газ към ТЕЦ “София”, ОЦ “Земляне” и ОЦ “Люлин” и съответно подаването на топлинна енергия към потребителите, захранвани от посочените централи. 

„Топлофикация София“ ЕАД в готовност за старта на отоплителния сезон

Извънредните ремонтни дейности са неотложни и се извършват във връзка подготовката и осигуряването на максимална степен на надеждност на националната газопреносна мрежа за есенно-зимния сезон. 

В момента без топлоподаване са: част от жк. "Изток" - района между бул. “Драган Цанков”, ул. “Незабравка” и бул. “Самоков”, част от Центъра - в участъка между ул. "Княз Борис", ул. "Алабин", бул. "Витоша" и ул. "Кърниградска", жк. "Люлин" 2. Очакваното възстановяване е в 17:00 часа.

Допълнителна информация клиентите могат да получат чрез обаждане в кол центъра на телефон 0 700/ 11-111, както и чрез останалите комуникационни канали.