Специализираната операция продължава
С цел намаляване на пътните произшествия, както и установяване и санкциониране на нарушители в ОД на МВР-Сливен се въвежда нов метод за контрол, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Сливен

Екипи на пътна полиция ще бъдат подпомогнати от полицейски служители в небрандиран автомобил, които ще следят с видеокамера най-натоварените и опасни участъци в областта.

Заснетите нарушения ще се подават по радиостанция до най-близкия патрул и ще се санкциониран на място. Нарушителите, които не са спрени на място, ще бъдат издирени и санкционирани впоследствие.

Спецакция за наркотици в Сливен: Засилени проверки и задържани

Новият подход беше представен и коментиран на брифинг от комисар Димитър Кикьов, началник на отдел „Охранителна полиция” към ОД на МВР, и главен инспектор Илиян Николов, началник сектор „Пътна полиция”-Сливен.

Брифингът се състоя на пътя Сливен-Ямбол, на разклона за село Камен, който е участък с повишена концентрация  на пътни произшествия.

ОД на МВР-Сливен

"В рамките на час камерата е заснела 11-12 нарушения, а от началото на операцията в цялата страна, която започна на 8 юли - около 160", посочи комисар Кикьов. По думите му, когато има полицейски автомобил, маркиран и с лампа, водачите си сигнализират с фарове и ефектът е краткотраен.

Според статистиката, представена от главен инспектор Николов, от началото на годината на територията на ОДМВР-Сливен са установени над 170 водачи да управляват след употреба на алкохол, 53 с наркотици и 60 са отказали да бъдат тествани.

Проверки на пътя: Стартира специализирана полицейска операция между Сливен и Ямбол (ВИДЕО)

От 8 юли са установени 17 водачи с алкохол, 3 с наркотици и към тази сутрин 4 неправоспособни. На автомагистрала „Тракия” в района на Нова Загора е установен товарен автомобил, управляван от турски гражданин, който е управлявал с концентрация на алкохол 1,53 промила. Той е задържан.

Сред другите мерки, предприети по разпореждане на старши комисар Димитър Величков, е поставянето на системните нарушители под превантивно полицейско наблюдение.

Комисар Кикьов съобщи, че след анализ от началото на март 43 души са поставени под наблюдение, като информация за тях ще има и в останалите дирекции в страната.

Специализираната операция продължава.