Минути след 18 часа в петък, автопатрул на РУ-Пирдоп спрял за проверка в село Челопеч лек автомобил БМВ. 21 - годишният водач от същото село бил тестван за употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества.

Задържан е за срок до 24 часа, след като в пробата му е било отчетено наличие на амфетамини и марихуана. Нарушителят отказал да даде кръвна проба за химически анализ. Срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал. 3 от НК.

Двама души загинаха при катастрофа на Подбалканския път

9212 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщава МВР.

Извършен е контрол на 11970 водачи и пътници. До момента са съставени 2424 фиша и 755 акта за установени административни нарушения.

Властта обяви война на рецидивистите зад волана, започва мащабна акция (ОБЗОР)

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на втория ден са установени общо 59 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 37-ма от тях са шофирали след употреба на алкохол до 0,5 промила, а 22 –ма – с над 1,2 на 1000.

 
МВР