Тя е многократно наказвана за груби нарушения на пътя
Окръжният съд в Плевен наложи най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", на жената, която шофира пияна и блъсна патрулен автомобил.

28-годишната Г.Н. е привлечена като обвиняема за това, че на 11 юли в плевенския квартал "Сторгозия" е шофирала открадната кола, неправоспособна и с 3,77 промила алкохол, като е блъснала две паркирани коли, както и полицейския автомобил, с който униформените са се опитали да я спрат.

Екшън в Плевен: Жена без книжка с близо 4 промила алкохол открадна кола и помете патрулка

В мотивите си съдът е отбелязал, че съгласно закона, при определяне на мярката за неотклонение приоритет имат степента на обществена опасност на извършените престъпления и доказателствата срещу обвиняемата.

В разглеждания случай престъпленията, за които жената е привлечена под отговорност, са с висока степен на обществена опасност, съчетана с реалната опасност от укриване или извършване на други престъпления. Г.Н. е многократно наказвана за груби нарушения на Закона за движение по пътищата, за което са й налагани наказания.

Шофьор с 5,11 промила алкохол е задържан в столицата

Определението на съда в Плевен не е окончателно. То може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативния съд във  Велико Търново в тридневен срок, считано от днес.
БТА