Операцията по линия „Наркотици“ на територията на града продължава
Спецакция е проведена на 13 юли на територията на Сливен по разпореждане на директора на ОД на МВР старши комисар Димитър Величков, съобщиха от полицията.

Проверки на пътя: Стартира специализирана полицейска операция между Сливен и Ямбол (ВИДЕО)

Целта е установяване и задържане на хора, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества. В района на автогарата екип на сектор „Криминална полиция“ извършват проверка на 24-годишен мъж от Кермен.

В него е намерен и иззет плик, съдържащ суха листна маса с тегло около 200 грама, която при полевия тест е реагирала на марихуана. Мъжът задържан за 24 часа.

В хода на операцията в квартал „Даме Груев“ екипи на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ предприемат и извършват проверка на 48-годишен криминално проявен мъж.

При последвалите процесуално-следствени действия в задържания и в дома му са намерени и иззети парични средства, както и канабис и метамфетамин. Иззети са още ел. везна и други вещи, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. 48-годишният мъж е арестуван за 24 часа.

Шофьор с 5,11 промила алкохол е задържан в столицата

На бул. „П.Хитов“ екип на група „Орана на обществения ред“ пира за проверка автомобил, управляван от водач на 41 години. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място е показала положителен резултат.

Водачът е задържан за 24 часа. Операцията по линия „Наркотици“ на територията на града продължава.