Късно снощи стана ясно, че преди дни жена е била убита в Русе по особено жесток начин, а тялото й е било разчленено. На брифинг пред медиите, провел се от Съдебната палата в Русе, властите в града разясниха подробности за жестокото деяние. 

Убийство на жена по особено жесток начин в Русе

От брифинга стана ясно, че са събрани достатъчно доказателства за жестокото убийство. Властите отбелязаха, че става дума за двама извършители на престъплението, като са обвинени за отвличане, грабеж на пари в големи размери и умишлено убийство, с цел прикриване на първите две престъпления.

„Разчитахме на това, че тази информация ще остане служебна за нас, за да можем да извършим следствени действия. Снощи, при извършени огледи, бяха намерени части от тялото на жената. Не бяхме намерили частите от трупа и затова не избързахме да информираме. На 11 януари жената е била похитена от двама души, които са я следили повече от месец и са установили навиците й от ежедневието. Те са знаели, че разполага с финансови възможности и носи със себе си големи суми пари в брой. Превечер тя е излязла от една от аптеките и е носила със себе си 20 000 лв. Била е сама и се е насочила към автомобила си, паркиран на обществен паркин до сградата на НАП в Русе", разясниха от полицията.

"Единия от похитителите е бил облечен в полицейска униформа и е поискал личната карта на жертвата, за да извърши мнима проверка, влязал е в автомобила й, след което е определял посоката на движение на колата. Другият обвиняем се е движел зад тях с друга кола. На жената са били поставени белезници. Тя е преместена от нейната кола в автомобила на втория извършител. Сумата от 20 000 лв. е била отнета. Двамата извършители са разбрали, че има големи суми пари и в дома на жеата. След отвличането тя е била отведена в дома й, като двамата са взели от там и сумата от 45 000 лв. Тогава двамата са решили да извършат умишлено убийство, за да прикрият следите си", казаха още на брифинга от полицията в Русе.

От изявлението пред медиите стана ясно, че жената е умъртвена чрез задушаване, а на седващия ден са разчленили трупа й, като са изхвърлили останките в р. Русенски Лом.

Властите подчертаха, че двамата извършители са били притеснени от това, че жертвата ги е видяла и е чула гласовете им, както и това, че е видяла автомобила им.

Снощи, с помощта на водолазни екипи, са били намерили част от останките на жената, а днес все още продължава претърсването от водолази.

Вчера единият от обвиняемите е бил разпитан от прокурори и той сам е разкрил мястото - къде точно са изхвърлени останките на жената, а именно - в р. Русенски Лом.

Двамата обвиняеми са задържани три дни след жестокото деяние. Единият от тях е безработен, а другият се занимава с иманярство.