Жена в Русе е била убита по особено жесток начин, а тялото й - разчленено.

Престъплението е извършено миналата седмица. 

По информация на NOVA жената, която е собственичка на верига аптеки в града, е изчезнала в петък (14 януари) и нейни роднини я обявили за издирване. Полицията първоначално разследвала отвличане, но криминалистите от Областната дирекция на МВР - Русе и колегите им от Главна дирекция "Национална полиция" разбрали, че става въпрос за убийство

В понеделник вечерта те задържали двама мъже - криминално проявени, които по-късно направили пълни самопризнания. Според информацията, те разчленили тялото на жертвата си, като изхвърлили останките в дере на река Русенски Лом. Криминалистите установили още, че двамата са откраднали огромна сума пари от убитата. 

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни за БТА, че началото на разследването е поставено на 14 януари тази година, когато е подаден сигнал за изчезването на съпругата на русенския бизнесмен и председател на групата от общински съветници от ГЕРБ в Русе Бедрос Пехливанян.

"Извършени са много следствени действия до момента. Събрани са много доказателства. Вече има привлечени двама обвиняеми, които са задържани за срок от 72 часа. Те признават авторството си", обясни прокурор Георгиев.

Обвиненията срещу тях са за отвличане, за грабеж на сумата от 65 000 в левове и в евро от дома й, както и за убийство квалифицирано като "с цел прикриване" на другите престъпления.

"Организирани са екипи за разследване и екипи от прокурори. Продължаваме да работим и в момента, като извършваме едни от най-важните следствени действия. При първа възможност ще ви дадем допълнително информация", обясни прокурор Георгиев.
NOVA, БТА