/ Дарик Пловдив
Началото на т. нар. “Чисти вечери” - серия от образователни игри и забавления за деца и родители, ще бъде поставено тази вечер, от 18.00 часа в Цар-Симеоновата градина в Пловдив.

Започва кампания по набиране на професионални приемни семейства в Пловдив и региона

Инициативата, която ще се случи край Пеещите фонтани, е посветена на опазването на чистотата в града. Доброволците на платформата за чиста градска средаАз, Ти, Пловдив!” са подготвили забавления, с които да научат децата как и къде да изхвърлят отпадъците, а родителите - как да прилагат в ежедневието си принципи за живот #БезОтпадъци.

Национален „Поход за семейството“ обединява хиляди българи в големите градове

Активистите за чист град ще отговарят на въпроси на гражданите, свързани с почистване и облагородяване на междублоковите пространства, разделното събиране и оползотворяване на отпадъци и ще насърчават споделянето на идеи за по-чиста градска среда.
 
Рисунки върху контейнери за отпадъци приканват жителите на "Кючук Париж" да пазят чисто

Специално внимание в първия ден на инициативата ще бъде обърнато и на тийнейджърите и младежите. По повод Деня на целувката (6 юли) младите хора на Пловдив ще бъдат поканени да разпространят специалното послание “Целувай се на чисто!” с призив да пазят чистота около пейките в парковете и градинките на Пловдив.
 
Нови подземни контейнери за смет има в центъра, правят и нов паркинг (СНИМКИ)

Скорошно проучване сред пловдивчани показа, че въпреки че мнозинството от гражданите намират опазването на околната среда за много важно за тях (68%), едва 27% изхвърлят отпадъците си разделно, а само 15% участат редовно в инициативи за почистване на обществени пространства.
 
“Чисти вечери” ще се провеждат всеки вторник и четвъртък в Цар-Симеоновата градина на Пловдив през целия месец юли.