/ iStock/Getty Images
Паралелно с него ще се проведе София Прайд
Национален „Поход за семейството“ обединява хиляди българи в големите градове
101755
Национален „Поход за семейството“ обединява хиляди българи в големите градове
  • Национален „Поход за семейството“ обединява хиляди българи в големите градове
Национален поход за семейството ще се проведе днес в пет български града - София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Събитието ще започне едновременно във всички градове, като началото е в 17.30.

„Походи за семейството” в пет града у нас

Националният походът се провежда за втори път. Миналата година в инициативата се включиха около 2500 души. Участниците в Похода за семейството ще празнуват традиционните семейни ценности и гражданския съюз между мъж и жена.

В същото време в София ще се проведе и 12-ото ежегодно шествие на София Прайд, в което сексуално различните заявяват, че не се срамуват от това, което са.

„София Прайд“ тази година под надслов „Различни хора, равни права“

„През последните години доста девалвира ценността на семейството в българското общество. Имаме много извънбрачни деца, имаме много семейства, които се разпадат с разводи. Доста е спорен въпросът какво се случва с българското семейство въобще и затова ние организираме това събитие, за да насърчим младите хора, и тези, които вече са семейни, да гледат на семейството като нещо важно, като нещо значимо в техния живот. Това е целта, която искаме да постигнем“, обясни пред Дарик Ивайло Тинчев от сдружение „Избор за живот”.

Той добави, че около един час ще продължи програмата на площад „Независимост“. „След това ще минем покрай Съдебната палата и по бул. „Витоша“, и походът ще приключи пред НДК.“

Светият Синод за „София прайд 2018”: Ако поиска, човек може да се освободи от греха
 
„Смисълът е да покажем, че има много повече хора в България, ангажирани със семействата и бъдещето на брака между мъж и жена и съответно отглеждането и възпитанието на децата“, каза още Тинчев.
 
„Това събитие е започнало в Бургас преди около 6-7 години. То е било винаги на тази дата, на която е и гей парадът, или т.нар. Прайд. И ние решихме на национално ниво от миналата година също да продължим тази традиция и по този начин да се провежда самото събитие“, обясни той.

Повече по темата чуйте в прикачения звуков файл.