/ снимка: Фейсбук, група: Варна срещу джендър идеологията в България
Нека всеки родител да изпрати декларация за отказ от джендър обучение в училищата. Така ще покажем, че не сме съгласни да се подменят традиционните ни ценности. За това призова във варненския ефир на Дарик Даниела Николова – един от организаторите на първия "Поход на семейството", който се проведе във Варна и още няколко града през уикенда. В морската столица в шествието са се включили между 300 и 500 души.

„Ние сме граждани, представители на християнски общности. Хора, които искат да има независима българска политика от чужди влияния, да запазим традиционните ценности”, обясни тя.

„Походи за семейството” в пет града у нас

Най-голямата опасност е да не се позволи на еднополови двойки да осиновяват деца, смята Николова, която е и председател на сдружението "Варна срещу джендър идеологията в България". То е организатор на редица протести срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция (ИК). 

„Това, че гей парадът иска узаконяване на еднополовите бракове и осиновяване на деца не е изненада, това е начин на пропаганда на определени ценности. Те защитават интересите си чрез политически искания. Но гей паради се организират в много страни, където тези искания са удовлетворени, но парадите продължават. Тук става дума за пропаганда”, е мнението на Даниела Николова.

Ако приемем гей браковете, следващата стъпка е осиновяването на деца от еднополови двойки, а това е безотговорно. Децата имат право на майка и баща, смята варненката.

По нейни думи ЛГБТИ организациите има сериозно финансиране и лобита в министерствата. Така те имат възможността да убедят много хора в идеите си. Цел на тези НПО-та са учениците и в много школа се работи по подобни проекти, твърди Николова. Тя даде пример с училището в Дългопол, в което такава организация развива проект на стойност 30 хил. евро за среда, свободна от насилие, основано на пол. Правят се и проучвания сред децата, каза още Николова.

„София Прайд“ тази година под надслов „Различни хора, равни права“

Тя нарече Конвенцията за защита на правата на детето „капан”, тъй като документът дава право на службите в Норвегия например да разделят родители от деца и то заради незначителни причини.

„Тази конвенция включва особени концепции. В самото й начало родителите са наречени „първично даващи грижа”, а после „възрастни в семейството”. Ако те не успеят да отглеждат децата си, то държавата трябва да се намеси в техен интерес.

Светият Синод за „София прайд 2018”: Ако поиска, човек може да се освободи от греха

Разделянето на децата от семейството разрушава връзката, която е най-важна. Родителите са донори на грижа. Това е сбъркана концепция. Тази служба е силно финансирана, тя работи по дилърски начин. Нейни представители получават бонуси, ако осигурят нови случаи”, разказа още Даниела Николова.